Over

Het VERHAAL gaat verder

Nadat Tinne en Olivier – samen met hun twee kinderen en Tinnes ouders, Paul en Agnes – ‘Les Mirandes’ tot een stemmige en kwaliteitsvolle vakantiebestemming uitbouwden, en het negen seizoenen lang met hart en ziel hebben uitgebaat, gaven ze in december 2022 de fakkel door aan Kathleen en haar team. De eerste tijd zullen ze nog vaak ‘te gast’ zijn in hun oude ‘stek’: Tinne en Agnes, omdat ze als artistieke creatievelingen hun atelier blijven hebben op het domein, Olivier en Paul, omdat ze het niet kunnen laten en Olivier zo nu en dan nog eens zijn culinaire kunsten zal tentoonspreiden. Als je een vertrouwde gast bent van ‘Les Mirandes’ is de kans dus groot dat je hen er tegen het lijf loopt.

Intussen nemen Kathleen en haar team de draad op en bereiden een nieuw zomerseizoen voor, met hier en daar eigen aandachtspunten en accenten. Kathleen – die zelf artistiek is – droomt ervan om in ‘Les Mirandes’ in het voor- en in het najaar voor een beperkt gezelschap themaweken aan te bieden onder leiding van professionele begeleiders. Hiertoe riep ze een aparte stichting in het leven. Met ‘Vallis inspirata’ wil zij de eerstkomende jaren stapsgewijs op zoek gaan naar een publiek dat zich door de adembenemende vallei en de karaktervolle plek wil laten inspireren. 

Stilaan krijgt het programma voor het eerste jaar vorm. Zo zul je bij Tinne Debruijne (voormalige eigenares) een vijfdaagse masterclass papierporselein kunnen volgen, en zal thee-expert Ann Van Steenkiste een week lang een cursus ‘theesommelier’ aanbieden. Ook cultuurfilosoof-antropoloog Joris Capenberghs bereidt een themaweek voor rond ‘pelgrimeren’ gisteren en vandaag, met ruimte voor wandelen en reflectie, alsook een week rond ‘filosoferen met dieren (in gezelschap)’ naar aanleiding van een recente publicatie over dit thema. Ook met andere kunstenaars en originele denkers is Kathleen in gesprek.

Voorts willen Kathleen en haar team ‘Les Mirandes’ in de tussenseizoenen verder uitbouwen als een helende, heilzame plek voor wie er eens tussenuit moet en in alle rust op verhaal wil komen. Hiervoor nodigt ze mensen in de zorg uit om mee na te denken over gepaste verblijfsformules die tegemoetkomen aan hedendaagse noden en vragen. Ook de ‘zorg voor zorgverstrekkers’ geniet haar bijzondere aandacht, zoals artsen, therapeuten, verplegers, (mantel)zorgers… die zo nu en dan eveneens op kracht én op adem moeten kunnen komen. Hiertoe bieden het manoir, de gîtes en de omgeving van ‘Les Mirandes’ een ideaal kader.

Zo kan ‘Les Mirandes’ uitzicht bieden op dieper persoonlijk inzicht, in verbondenheid – met het landschap, de natuur, anderen… En zo kan deze unieke plek in de toekomst uitgroeien tot een oord van herstel en creativiteit – voor hoofd, hart en handen… 

Wij kijken alvast uit naar uw komst! Tot spoedig!

Kathleen en team


close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x