Ann Vansteenkiste (Curiosithee)

Ann Vansteenkiste

Ann Vansteenkiste is van opleiding Herboriste. Haar thesis wijdde ze aan de plant Camellia sinensis, wat simpelweg de Chinese theeplant betekent. Op die manier kreeg ze een onwaarschijnlijke passie voor thee. Een passie die ze het liefst met de gehele wereld wil delen.

Intussen heeft Ann drie boeken geschreven: "De Stille Kracht van Thee", "Zelfgeplukt" en "De Helende Kracht van Thee". Maar dit is lang niet het enige wat Ann bereikte, ze is namelijk de eerste Theesommelier in de Benelux! En terecht, want je vindt haar thee bij de beste restaurants in BelgiĆ« en Nederland. 

Ze is hier zuiver in geslaagd door het verkondigen van een missie, niet door het vercommercialiseren van een product. Zo kan je haar bijna dagelijks vinden in Brussel, Gent, Antwerpen, Brugge of Hasselt voor een lezing, uiteenzetting, workshop, opleiding tot theesommelier, noem maar op.


Uiteraard, zonder product zou dit alles onmogelijk zijn. Jaarlijks gaat Ann naar de verste uithoeken in China om de beste kwaliteit van thee uit te zoeken en te selecteren. Het is voor haar van uiterst belang dat de thee met respect voor mens, dier en plant (liefst biodynamisch) geteelt is zonder pesticiden, herbiciden,  fungiciden noch chemische bemesting. Maar ook dat iedereen over de gehele keten menswaardig behandeld wordt. Ook voor haar aanbod kruideninfusies zoekt ze zo lokaal en puur mogelijk en stelt ze zelf samen. Alles wat ze kiest of maakt kan je in de webshop bekijken.

Je kan in haar voetsporen treden en de theevelden met haar bezoeken tijdens een van haar Chinareizen van zodra dit weer mogelijk is of reis nu al mee via haar verhalen op haar blog.


Wie reist, die schrijft !

door Sabine De Vriendt, germaniste en psychologe

Heilige Onrust, een pelgrimage naar het volle leven !

door Joris Capenberghs, cultuurhistoricus en antropoloog

Tekenen als meditatie

door NELLEKE METSELAAR, gids in de traditie van het 'Zen Zien Tekenen' zoals Frederick Franck dat heeft ontwikkeld.

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x